پریسا نمازی؛ مصطفی زارعی؛ فریبرز هوانلو؛ محمد هادی قاسمی
چکیده
هدف: قدرت عضلانی برای اجرای بسیاری از حرکات و مهارتها در فوتبال لازم است. در بسیاری از مطالعات، نشان داده شده است که قدرت عضلات کیفیت انجام مهارتهای ورزشی را افزایش میدهد. اما، در مطالعات اندکی قدرت بازیکنان در سطوح مختلف مقایسه شده است. بنابراین، در پژوهش حاضر تلاش شده است مقایسة قدرت ایزوکنتیکی و ایزومتری عضلات زانوی بازیکنان ...
بیشتر
هدف: قدرت عضلانی برای اجرای بسیاری از حرکات و مهارتها در فوتبال لازم است. در بسیاری از مطالعات، نشان داده شده است که قدرت عضلات کیفیت انجام مهارتهای ورزشی را افزایش میدهد. اما، در مطالعات اندکی قدرت بازیکنان در سطوح مختلف مقایسه شده است. بنابراین، در پژوهش حاضر تلاش شده است مقایسة قدرت ایزوکنتیکی و ایزومتری عضلات زانوی بازیکنان مرد نخبه، زیرنخبه و آماتور فوتبال ایران بررسی شود.
روشها: قدرت ایزوکنتیکی عضلات زانوی 102 بازیکنان فوتبال شامل 29 نفر از بازیکنان تیم ملی فوتبال امید ایران (نخبه)، 29 نفر از بازیکنان دستة یک امید ایران (زیرنخبه) و 44 نفر از بازیکنان دستة 2 امید استان تهران (آماتور) در سرعتهای زاویهای 60 و 180 درجه بر ثانیه بهوسیلة دستگاه ایزوکنتیک بایودکس اندازهگیری شد. قدرت ایزومتری عضلات خمکننده و بازکنندة زانوی بازیکنان نیز در زاویة 60 درجه اندازهگیری شد.
نتایج: قدرت ایزوکنتیکی عضلات خمکننده و بازکنندة زانوی بازیکنان نخبه در هر دو سرعت زاویة 60 و 180 درجه بر ثانیه و نسبت قدرت ایزوکنتیکی عضلات خمکننده/ بازکننده در سرعت زاویة 180 درجه بر ثانیه بهطور معناداری بیشتر از بازیکنان زیرنخبه و آماتور بود. اما، تفاوت معناداری در نسبت قدرت ایزوکنتیکی عضلات خمکننده/ بازکننده در سرعت 60 درجه بر ثانیه مشاهده نشد.
نتیجهگیری: با توجه به نتایج تحقیق حاضر، میتوان بیان کرد سطح رقابت بر میزان قدرت ایزوکنتیکی و ایزومتری عضلات زانوی بازیکنان جوان فوتبال ایران مؤثر است. بنابراین، توصیه میشود در تدوین برنامههای تمرینی برای ارتقای عملکرد و پیشگیری از آسیب بازیکنان در سطوح مختلف به این مسئله توجه داشت.