آثار جداگانه و توامان تمرینات مقاومتی و مصرف آب خیار بر وضعیت شاخص های اکسایشی زنان مبتلا به دیابت نوع 2

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران

2 گروه داخلی، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه ، ایران

3 دانشکده علوم ورزشی و تندرستی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

چکیده

زمینه و هدف: بیماری دیابت نوع دو از جمله بیماری های متابولیکی است که در صورت عدم درمان مناسب باعث کاهش کیفیت زندگی و افزایش خطر ابتلا به سایر بیماری های قلبی، رتینوپاتی، نفروپاتی و غیره می گردد. هدف از این مطالعه بررسی اثرات جداگانه و توامان اجرای تمرینات مقاومتی و مصرف آب خیار بر شاخص‌های اکسایشی زنان مبتلا به دیابت نوع 2 بود.
مواد و روش ها: زنان مبتلا به دیابت نوع 2، تعداد: 40 نفر در یک مطالعه تجربی دوسوکور شرکت کردند و در چهار گروه تمرین + دارونما، تمرین + مکمل، مکمل و کنترل قرار گرفتند.آزمودنی های گروه های تمرین به مدت 8 هفته تمرینات مقاومتی را اجرا کردند. به مدت هشت هفته، توسط دستیار پژوهشی تحقیق به روش دو سو کور، به آزمودنی های گروه های مکمل و تمرین+ مکمل، مقدار 240 میلی لیتر آب خیار داده شد. همچنین به گروه تمرین+ دارونما و کنترل، مقدار 240 میلی لیتر دارونما داده شد. 48 ساعت قبل و بعد از اجرای تحقیق خون گیری انجام شد. اندازه گیری قندخون ناشتا و هموگلوبین گلیکوزیله شده با استفاده از آنالیز پلاسمای خون انجام شد. پس از جداسازی سرم نمونه ها از پلاسما، شاخص‌های اکسایشی با استفاده از کیت‌های مخصوص ارزیابی و تغییرات شاخص‌های اکسایشی بررسی شد. داده ها پس از جمع آوری با استفاده از نرم افزار تجزیه و تحلیل آماری SPSS نسخه22 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. از آزمون های تی همبسته و آنوا یک راهه جهت تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد. جهت تعیین تفاوت معناداری بین گروه ها از آزمون تعقیبی توکی استفاده شد. کلیه تحلیل های آماری درسطح معناداری α برابر با 5% در نظر گرفته شد.
نتایج: نتایج پژوهش حاضر نشان داد که اجرای هشت هفته تمرینات مقاومتی به تنهایی منجربه کاهش معنی دارقندخون ناشتا و هموگلوبین گلیکوزیله شده و افزایش معنی دار آنزیم های آنتی اکسیدانی (گلوتاتیون پراکسیداز، سوپراکسید دیسموتاز و کاتالاز ) شد. هشت هفته مصرف آب خیار به تنهایی منجر به کاهش معنادارقندخون ناشتا و هموگلوبین گلیکوزیله شده و آنزیم های آنتی اکسیدانی (گلوتاتیون پراکسیداز، سوپراکسید دیسموتاز و کاتالاز) شد. اجرای هشت هفته تمرینات مقاومتی و مصرف آب خیار به صورت توامان منجر به کاهش معنادارقندخون ناشتا و هموگلوبین گلیکوزیله شده و آنزیم های آنتی اکسیدانی (گلوتاتیون پراکسیداز، سوپراکسید دیسموتاز و کاتالاز) شد. پس از اجرای هشت هفته تمرینات مقاومتی و مصرف آب خیار به صورت جداگانه و توامان ظرفیت آنتی اکسیدانی کل به صورت معناداری افزایش پیدا کرد.
نتیجه‌ گیری:
تمرینات مقاومتی و مصرف برخی آنتی‌اکسیدان‌ها به عنوان دو روش غیردارویی در مدیریت درمان دیابت نوع ۲ توجه ویژه‌ای را به خود جلب کرده‌اند. در مطالعه حاضر با توجه به تأثیر هشت هفته تمرین مقاومتی و مصرف آب خیار بر سطوح شاخص های دیابتی و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی کل در زنان مبتلا به دیابت نوع ۲، می‌توان نتیجه گرفت که می‌توان از این دو روش برای کنترل دیابت نوع ۲ و افزایش ظرفیت آنتی‌اکسیدانی بدن در زنان مبتلا به دیابت نوع ۲ استفاده کرد.

کلیدواژه‌ها

موضوعات


عنوان مقاله [English]

Separate and combined effects of resistance training and cucumber juice consumption on oxidative indices status of women with type 2 diabetes

نویسندگان [English]

  • Maryam Lotfi 1
  • Nasser Behpoor 1
  • Mehrali Rahimi 2
  • Afshar Jafari 3
1 Department of Exercise Physiology, Faculty of sport sciences, Razi University, Kermanshah, Iran.
2 Department of internal medicine, Faculty of medicine, Kermanshah University of Medical Sciences, Kermanshah, Iran
3 Faculty of sport sciences and health, Shahid Beheshti University, Tehran, Iran
چکیده [English]

Background and Purpose: Type 2 diabetes is a metabolic disease that, if it is not treated properly, it reduces the quality of life and increases the risk of other heart diseases, retinopathy, nephropathy, etc. The aim of this study was to investigate the separate and combined effects of resistance training and cucumber juice consumption on oxidative markers in women with type 2 diabetes. Materials and Methods: Women with type 2 diabetes (N: 40) Participated in a double-blind experimental study and were divided into four groups: Training + Placebo, Training + supplement, supplement, and control. The subjects in the training groups Performed resistance training for 8 weeks. For eight weeks, the research assistant gave cucumber juice (240 ml) to the subjects in the supplement and (Training + supplement) groups in a double-blind manner. The Training + Placebo and control groups were also given Placebo (240 ml). Blood samples were taken 48 hours before and after the study. Fasting blood sugar and glycosylated hemoglobin were measured by using blood plasma analysis. After separating the serum samples from the plasma, the oxidative indices were evaluated by using special kits and changes in oxidative indices were examined. After collection, data were analyzed by using SPSS version 22 statistical analysis software. Paired t-test and one-way ANOVA tests were used to analyze the data. Tukey's post hoc test was used to determine the significant difference between the groups. All statistical analyses were considered at a significance level of α equal to 5%.
Results: The results of the present study showed that eight weeks of resistance training alone led to significant decrease in fasting blood sugar and glycosylated hemoglobin and significant increase in antioxidant enzymes (glutathione peroxidase, superoxide dismutase, and catalase). Eight weeks of cucumber juice consumption alone led to significant decrease in fasting blood sugar and glycosylated hemoglobin and antioxidant enzymes (glutathione peroxidase, superoxide dismutase, and catalase). Eight weeks of resistance training and cucumber juice consumption simultaneously led to significant decrease in fasting blood sugar and glycosylated hemoglobin and antioxidant enzymes (glutathione peroxidase, superoxide dismutase, and catalase). After eight weeks of separate and combined resistance training and consumption of cucumber juice, total antioxidant capacity increased significantly.
Conclusion:
Resistance training and consumption of some antioxidants have attracted special attention as two non-pharmacological methods in the management of type 2 diabetes. In the present study, considering the effect of eight weeks of resistance training and cucumber juice consumption on the levels of diabetic indicators and total antioxidant capacity in women with type 2 diabetes, it can be concluded that these two methods can be used to control type 2 diabetes and increase the body's antioxidant capacity in women with type 2 diabetes.

کلیدواژه‌ها [English]

  • resistance training
  • supplement
  • oxidative indices

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده
انتشار آنلاین از تاریخ 19 شهریور 1404
  • تاریخ دریافت: 15 مرداد 1404
  • تاریخ بازنگری: 13 شهریور 1404
  • تاریخ پذیرش: 19 شهریور 1404
  • تاریخ اولین انتشار: 19 شهریور 1404
  • تاریخ انتشار: 19 شهریور 1404