اثر شش هفته تمرین مقاومتی با مکمل یاری پروتئین Whey بر S1P و هایپر تروفی عضله دو قلو رت های نر جوان نژاد ویستار

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، تهران، ایران

2 گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی تهران، ایران

3 گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه تربی دبیر شهید رجایی تهران، ایران

چکیده

سابقه و هدف: امر.زه افزایش حجم عضله و اجرای روشهایی جهت بهبود ریکاوری پس از تمرین از اهمیت ویژه ای برخوردار است. تمرینات مقاومتی از جمله تمریناتی هستند که نقش ویژه ای در افزایش حجم عضله و هایپرتروفی دارند. مصرف انواع مختلفی از مکملها همچون پروتئین وی پس از تمرین مقاومتی نیز می تواند به این عمل کمک کند. اما از میان عوامل مختلف، اسفنگوزین مونو فسفات نقش ساختاری در تنظیم، تمایزسلول و هایپرتروفی دارد و این فاکتور می تواند با تمرین و مصرف مکمل نقش مهمی در هایپرتروفی داشته باشد. پروتئین وی، نیز در ترکیب با تمرین مقاومتی می‌تواند سنتز پروتئین عضله، بهبود تمرین و ریکاوری در افراد جوانتر را افزایش ‌دهد. هدف این مطالعه بررسی تاثیر شش هفته تمرین مقاومتی با مکمل یاری پروتئین Whey بر S1P و هایپر تروفی عضله دو قلو رت‌های نر جوان نژاد ویستار بود.
مواد و روش ها: در این پژوهش تجربی از 23 سر رت محدوده وزنی 250 تا 270 گرم با سن هشت هفته استفاده شد که به صورت تصادفی در چهار گروه تمرین_مکمل، تمرین مقاومتی، شم و کنترل تقسیم و به مدت شش هفته با پروتکل تمرینی پنج جلسه‌‌ای در سه ست و پنج تکرار به شکل بالارفتن از نردبان یک متری و حمل وزنه متصل به دم تمرین داده شدند، درگروه تمرین_مکمل محلول مکمل پروتئین Whey نیز گاواژ شد. بیان ژن S1P به روش Real Time-PCR و هایپرتروفی عضله با ترازوی مخصوص اندازه‌گیری شد. در تحلیل داده‌ها از آزمون شاپیروویلک، واریانس یک راهه و تعقیبی شفه در سطح 05/0 P≤ استفاده شد. همچنین جهت رسم نمودار از نرم افزار Prism استفاده گردید.
یافته ها: این پژوهش نشان دادکه سطح S1P افزایش یافته است و به طور میانگین سطح این ژن در گروه تمرین به همراه مکمل بیشتر بود. اما به منظور بررسی معناداری، افزایش معنادار در بیان ژن S1P (0001/0=P) و حجم عضله (016/0= P) و RM 1 (0001/0=P) بین گروه‌های تمرین-مکمل و تمرین و شم تمرین-مکمل را نشان دادند، اما در بین گروه‌های تمرین و شم تمرین_مکمل و کنترل در افزایش حجم عضله تفاوت معناداری وجود نداشت(6/0 P=).
نتیجه گیری: با توجه به نتیجه تحقیق حاضر امکان دارد که اختلاف معنادار در گروه تمرین_مکمل با دیگر گروه‌ها حاصل از تاثیر تمرین مقاومتی با مکمل یاری پروتئین WHEY بر افزایش بیان S1P و فعال شدن مسیر MAPK در نتیجه افزایش وزن و 1 RM در عضله دوقلو رت‌های نر جوان نژاد ویستار بوده باشد. بنابراین می تواتن به این نتیجه رسید که تمرین مقاتومتی به همراه مصرف پروتئین وی، می تواند تاثیر هم افزایی بر این مسیر داشته باشد.

کلیدواژه‌ها

موضوعات


عنوان مقاله [English]

The effect of six weeks of resistance training with whey protein supplementation on S1P and gastrocnemius muscle hypertrophy in young male Wistar rats

نویسندگان [English]

  • somaiyeh Jafari motlagh 1
  • fereshteh shahidi 2
  • majid kashef 3
1 exercise physiology faculty, shahid rajaee teacher training university, Tehran, Iran.
2 Exercise physiology, Shahid rajaee teacher training university, Tehran, Iran
3 Exercise physiology, shahid rajaee teacher training university, Tehran, Iran
چکیده [English]

Background and Aim: Nowadays, increasing muscle mass and implementing methods to improve recovery after exercise have become particularly important. Resistance training plays a crucial role in muscle growth and hypertrophy. Consuming various supplements, such as whey protein, after resistance training can also aid this process. Among different factors, sphingosine-1-phosphate (S1P) has a structural role in regulation, cell differentiation, and hypertrophy. This factor can significantly contribute to hypertrophy through exercise and supplementation. Whey protein, when combined with resistance training, can enhance muscle protein synthesis, improve exercise performance, and aid recovery, especially in younger individuals. The aim of this study was to examine the effects of six weeks of resistance training combined with whey protein supplementation on S1P and muscle hypertrophy in the gastrocnemius muscle of young male Wistar rats.
Materials and Methods: In this experimental study, 23 male Wistar rats, aged eight weeks and weighing between 250 to 270 grams, were randomly divided into four groups: exercise + supplement, resistance training, sham, and control. They underwent a six-week training protocol consisting of five sessions per week, with three sets of five repetitions. The exercise involved climbing a one-meter ladder while carrying weight attached to their tail. In the exercise + supplement group, a whey protein supplement solution was also administered via gavage. The expression of the S1P gene was measured using Real-Time PCR, and muscle hypertrophy was assessed using a specialized scale. Data analysis included Shapiro-Wilk tests, one-way ANOVA, and Scheffé post hoc tests at a significance level of P≤0.05. Additionally, Prism software was used to plot the graphs.
Results: This study showed that the level of S1P increased, and on average, the level of this gene was higher in the exercise + supplement group. However, to assess statistical significance, a significant increase in S1P gene expression (P=0.0001), muscle volume (P=0.016), and 1RM (P=0.0001) was observed between the exercise + supplement group and the exercise and sham groups. However, there was no significant difference in muscle volume increase between the exercise, sham exercise + supplement, and control groups (P=0.6).
Conclusion: Based on the results of the present study, the significant difference observed in the exercise + supplement group compared to the other groups may be due to the effect of resistance training combined with whey protein supplementation on the increased expression of S1P and activation of the MAPK pathway, leading to increased weight and 1RM in the gastrocnemius muscle of young male Wistar rats. Therefore, it can be concluded that resistance training combined with whey protein consumption may have a synergistic effect on this pathway.

کلیدواژه‌ها [English]

  • resistance training
  • muscle weight
  • sphingosine-1-phosphate
  • whey protein

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده
انتشار آنلاین از تاریخ 06 مهر 1404
  • تاریخ دریافت: 13 خرداد 1404
  • تاریخ بازنگری: 17 شهریور 1404
  • تاریخ پذیرش: 06 مهر 1404
  • تاریخ اولین انتشار: 06 مهر 1404
  • تاریخ انتشار: 06 مهر 1404