میثم چاله چاله؛ پژمان معتمدی؛ یاسمینا نجف نیا؛ ابراهیم برارپور؛ مهدی مهدی اسماعیل نژاد دلاور
دوره 5، شماره 1 ، اردیبهشت 1391
چکیده
هدف: کراتین و گلوتامین از جمله مکملهایی هستند که بر سوخت و ساز پروتئین نقش دارند. هدف از پژوهش حاضر مقایسه دو روش مکملگیری کراتین و کراتین-گلوتامین بر برخی ویژگیهای فیزیولوژیکی و آنتروپومتریکی کشتیگیران نخبه بود. روششناسی: بدین منظور 36 کشتیگیر استان مازندران به صورت داوطلب انتخاب و به سه گروه همگن 12 نفره مصرفکننده کراتین ...
بیشتر
هدف: کراتین و گلوتامین از جمله مکملهایی هستند که بر سوخت و ساز پروتئین نقش دارند. هدف از پژوهش حاضر مقایسه دو روش مکملگیری کراتین و کراتین-گلوتامین بر برخی ویژگیهای فیزیولوژیکی و آنتروپومتریکی کشتیگیران نخبه بود. روششناسی: بدین منظور 36 کشتیگیر استان مازندران به صورت داوطلب انتخاب و به سه گروه همگن 12 نفره مصرفکننده کراتین (تجربی 1)، مصرفکننده کراتین-گلوتامین (تجربی 2) و دارونما (کنترل) تقسیم شدند. و در یک طرح پیشآزمون- پسآزمون، ویژگیهای آنتروپومتریکی (وزن، درصد چربی بدن و شاخص توده بدن) و فیزیولوژیکی (قدرت بیشینه، اوج و میانگین توان و کل کار انجام شده) مورد بررسی قرار گرفت. از آزمونهای کلوموگروف–اسمیرنوف و آنالیز واریانس یک طرفه در سطح معنیداری 05/0p< به ترتیب برای بررسی نرمالیته توزیع نمونهها و مقایسه اختلاف میانگین بینگروهی استفاده شد.نتایج: نتایج نشان داد بین اثر مکملگیری در گروه کراتین و کراتین-گلوتامین با گروه کنترل در متغیر قدرت بیشینه تفاوت معنیداری وجود داشت (04/0 p=) ولی بین دو گروه کراتین و کراتین-گلوتامین تفاوت معنیداری مشاهده نشد(60/0 p=). همچنین در سایر متغیرها نیز بین آزمودنیهای سه گروه تفاوت معنیداری وجود ندشت. بحث و نتیجه گیری: با توجه به عدم تاثیر مصرف مکملهای کراتین و کراتین-گلوتامین بر شاخصهای عملکردی (اوج توان، میانگین توان و کل کار انجام شده) و ساختاری (وزن، شاخص توده بدنی و درصد چربی بدن) کشتیگیران، با توجه به اثرات احتمالی سوء مصرف این مکملها و مصرف بیرویه و غیر اصولی آنها توسط ورزشکاران توصیه میشود در مصرف آنها احتیاط لازم بعمل آید.